Preud'homme blijft rustig na prikjes: ''Blijkbaar is er wat nervositeit in Gent''

Preud'homme blijft rustig na prikjes: ''Blijkbaar is er wat nervositeit in Gent''

28-01-2017 10:21

De spanning richting de topper tussen AA Gent en Club Brugge neemt toe. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck viseerde collega's Michel Preud'homme en Francky Dury deze week bij de Geschillencommissie om zijn hachje te redden. Met succes, want Vanhaezebrouck zit zondag gewoon op de bank.

Dury reageerde al op de oncollegiale actie van Vanhaezebrouck. Preud'homme kreeg er vrijdag natuurlijk ook vragen over tijdens de persconferentie en bleef zeer kalm. ''Blijkbaar is er wat nervositeit in Gent. Toen ik vorig seizoen na de eerste match van Play-Off 1 tegen KV Oostende voor twee speeldagen geschorst werd, heb ik die schorsing gewoon aanvaard en uitgezeten. En dat was in wedstrijden tegen AA Gent en Anderlecht'', aldus de coach van Blauw-Zwart.

Preud'homme ging verder niet in op de gekozen strategie van de Buffalo's op de hoorzitting. ''Het is niet aan mij om de verdedigingstactieken van Gent te ­bepalen. Het is hun recht die zelf te kiezen. Jullie mogen van de situatie denken wat jullie willen, net als ik dat mag doen'', besloot hij.