Timmy parkeerde zijn buske tussen Mercedessen, maar wel steeds als eerste

"Timmy parkeerde zijn buske tussen Mercedessen, maar wel steeds als eerste"

28-01-2017 09:53

Veel mensen zullen het zich waarschijnlijk niet eens meer herinneren, maar Timmy Simons zette zijn eerste stapjes op het hoogste niveau bij Lommel. Dieter Dekelver voetbalde toen samen met de huidige routinier van Club Brugge. Hij herinnert zich vooral een op-en-top professional.

Simons maakte meteen indruk bij zijn aankomst. "Hij verteerde de overstap van derdeklasser Diest moeiteloos", weet Dekelver nog bij Fan. "Timmy was het type dat woensdagmiddag nog extra ging bijtrainen. Een en al beroepsernst, al ging hij na de match ook wel mee een pintje pakken. Als je geen groepsmens bent, schop je het niet tot kapitein. Wijlen Lei Clijsters zette hem eerst centraal in de verdediging, maar al gauw verhuisde hij naar het middenveld."

Eén anekdote zal Dekelver altijd bij blijven. "Bij Lommel kregen spelers pas na enkele jaren een auto van de club, zodat hij aanvankelijk met de camionette van zijn vader kwam trainen. Simons parkeerde dat voertuig tussen de blinkende Mercedessen van de ervaren spelers. In grote letters stond daarop geschilderd: 'Ramen en Deuren Simons'. Als reclame voor het familiebedrijfje. Dat buske stond wel steevast als eerste aan het trainingsveld", besluit hij veelbetekenend.