Guardiola wuift kritiek op De Bruyne weg: Hij heeft enorm veel kansen gecreëerd

Guardiola wuift kritiek op De Bruyne weg: "Hij heeft enorm veel kansen gecreëerd"

28-01-2017 08:18
1

Als een wervelwind begon Kevin De Bruyne aan het seizoen, het eerste waarin Pep Guardiola aan het roer van Manchester City staat. Na enkele maanden waaide die storm echter wat voorbij. Dat blijkt bijvoorbeeld in het enigszins lage aantal doelpunten van de spelmaker van de Rode Duivels. Geen thema, vindt Guardiola.

De Bruyne stond nog maar vier keer aan het kanon dit seizoen, een pak minder in vergelijking met de voorbije jaren. Stilaan steekt over het Kanaal dan ook wat kritiek de kop op. "Kevin heeft enorm veel kansen gecreëerd. Hij heeft een pak assists (tien stuks over alle competities heen, red.)", verdedigt Guardiola zijn poulain volgens Het Laatste Nieuws.

"Daarnaast heeft hij ook al drie of vier keer op de paal getrapt", vervolgt de Spaanse oefenmeester. "Hij is een vechter. Hij brengt dit team enorm veel bij." Qua beslissende passes kan niemand in de Premier League aan De Bruyne tippen. Zijn ploeg zit momenteel wel in een behoorlijk dip: slechts één keer wist City te winnen in haar voorbije vier competitieduels.