Goed nieuws voor René Weiler: Anderlecht-kapitein weer gespot in Neerpede

Goed nieuws voor René Weiler: Anderlecht-kapitein weer gespot in Neerpede

26-01-2017 17:38

Sofiane Hanni is alweer thuis. De kapitein van RSC Anderlecht werd met Algerije uitgeschakeld op de Afrika Cup en keerde vrijwel meteen terug naar Brussel. Paars-wit wist zijn twee wedstrijden zonder Hanni wel te winnen. Zal René Weiler komende zondag zijn kapitein meteen opstellen?

Anderlecht won afgelopen weekend tegen Sint-Truiden (3-1) en woensdagavond op het veld van KVC Westerlo (2-4). Vooral tijdens die laatste wedstrijd speelden de Brusselaars af en toe heel goed voetbal. Het is maar de vaag of Weiler zondag tegen Standard (18u) een beroep zal doen op zijn kapitein.

Hanni mocht invallen tijdens de eerste twee wedstrijden van Algerije tegen Zimbabwe en Tunesië. In die laatste wedstrijd scoorde hij een prachtig doelpunt. Hij kon zich met zijn land echter niet kwalificeren voor de kwartfinales, want in de laatste groepswedstrijd speelden ze gelijk tegen Senegal.

Hanni kreeg toen wel een basisplaats van Algerijns bondscoach Georges Leekens, die meteen na de uitschakeling zijn ontslag gaf. Hanni sprong meteen op het vliegtuig en zal beschikbaar zijn voor de topper tegen Standard van zondagavond.