OFFICIEEL: Club-aanvaller mag zich opmaken voor zevende (!) uitleenbeurt

OFFICIEEL: Club-aanvaller mag zich opmaken voor zevende (!) uitleenbeurt

25-01-2017 18:51

De kans is groot dat Valerijs Sabala een record in de Belgische voetbalgeschiedenis neerzet zonder dat hij ook maar één minuut op onze velden actief is geweest. Club Brugge leent de aanvaller vanaf woensdag officieel uit aan Riga FC. De zevende uitleenbeurt al voor de Letse aanvaller...

In 2014 haalde Blauw-Zwart Sabala naar West-Vlaanderen onder de noemer 'talentvolle aanvaller'. Nu ja, naar West-Vlaanderen halen... De Let kwam tot op heden nog altijd niet uit voor Club. De voorbije jaren werd hij dan ook constant uitgeleend, weliswaar aan een resem verschillende ploegen. Zo passeerden ex-club Skonto, Anorthosis (Cyprus), Jablonec (Tsjechië), Miedz Legnica (Polen), Pribram (Tsjechië) en DAC (Slowakije) de revue.

Aan dat indrukwekkende lijstje voegt Sabala nu een zevende club toe: Riga FC. In de hoofdstad van zijn geboorteland zal de nog steeds maar 22-jarige aanvaller nog maar eens proberen de verwachtingen in te lossen. Ondertussen sloto Sabala al aan op het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever. In Riga krijgt hij, naar goede gewoonte zou je kunnen zeggen, opnieuw een half jaar om zich in de kijker te spelen.