OFFICIEEL: Half dozijn matchen voor Rouches betekent einde voor verdediger

OFFICIEEL: Half dozijn matchen voor Rouches betekent einde voor verdediger

25-01-2017 18:30

Na amper zes maanden verdwijnt William Soares alweer door een achterpoortje van Sclessin. De Braziliaanse verdediger kon zich niet doorzetten bij Standard Luik en kiest nu eieren voor zijn geld. Hij tekende woensdag een contract bij het Israëlische Hapoel Beer-Sheva, waar hij eerder aan de slag was.

Na een half jaar keert Soares zo dus terug naar de club waar hij tussen 2009 en 2016 zijn doorbraak kende. Dat leverde hem afgelopen zomer een transfer op naar Luik, maar in de Vurige Stede wist de verdediger niet te imponeren. Vooral in een 3-3-gelijkspel tegen KV Kortrijk zakte hij gruwelijk door het ijs. Nadien kreeg Soares enkel sporadisch nog eens een kans.

Trainer Aleksandar Jankovic heeft dus blijkbaar genoeg gezien en stuurt zijn mandekker wandelen. Na Dino Arslanagic (Excelsior Moeskroen) is Soares zo de tweede centrumverdediger die de deur van Standard achter zich dicht trekt deze winter. Niet verwonderlijk, want centraal achterin heeft Jankovic met Alexander Scholz, Konstantinos Laifis, Milos Kosanovic en Corentin Fiore keuze te over.