Jankovic voert opvallende wissel door: Hij is iemand met veel ervaring

Jankovic voert opvallende wissel door: "Hij is iemand met veel ervaring"

25-01-2017 17:55

Zoals verwacht zal niet Guillaume Hubert, maar Jean-François Gillet het Luikse doel verdedigen wanneer Standard donderdag op bezoek gaat bij KAS Eupen. Zo schuift trainer Aleksandar Jankovic Hubert aan de kant na zijn blunder tegen Club Brugge. De Serviër vindt dat ook maar logisch.

In het duel met de landskampioen verkeer de 23-jarige doelman zich op een tergend traag kopballetje van Jelle Vossen. Dat kost hem zijn plaats, ten voordele van Gillet. "Die keuze laat zien dat wij speelkansen geven aan diegene die hard werkt en op zijn kans wacht", verklaart Jankovic bij RTBF. "Toen we voor de match tegen Panathinaikos de wissel doorvoerden, was de uitleg zowat exact hetzelfde." Destijds kwam Hubert net in de plek van Gillet.

"Op dat moment wilden we Hubert aan het werk zien in een verhitte omgeving. Gillet kwam toen in een delicate situatie terecht, aangezien hij voor het eerst in zijn leven als tweede doelman moest acteren. Maar hij heeft dat super goed opgenomen. Hij heeft blijk gegeven van heel wat 'sérieux', van veel kalmte, professionalisme en toewijding. Het is een jongen met veel ervaring die ook een impact heeft op de groep en op de kleedkamer. Hij heeft heel hard gewerkt en zijn moment afgewacht. Dat moment is nu gekomen", besluit Jankovic.