Dendoncker kijkt best friend in de ogen: Heel behulpzaam, open, sociaal...

Dendoncker kijkt best friend in de ogen: "Heel behulpzaam, open, sociaal..."

25-01-2017 17:33
1

RSC Anderlecht zal woensdagavond weer alles uit de kast proberen halen om met de drie punten te gaan lopen op het veld van KVC Westerlo. Voor Leander Dendoncker en Michaël Heylen wordt de confrontatie speciaal. Beide heren zijn namelijk beste vrienden, maar staan wel tegenover mekaar.

Net als Dendoncker werd Heylen opgeleid bij Anderlecht, maar momenteel voetbalt hij op huurbasis bij Westerlo. Dendoncker spreekt bij Proximus TV zijn lof uit over zijn oud-collega. "Michael kan ik vertrouwen, dat weet ik zeker. Hij is echt heel behulpzaam, heel open, heel sociaal... Ik denk dat, als je aan iedereen van de ploeg zou vragen hoe Michael is, iedereen hetzelfde zou zeggen", aldus zijn mooie woorden. 

Nochtans is een relatie als die van hen niet vanzelfsprekend binnen de voetbalsport, vindt Dendoncker. "Ik denk dat dat moeilijk is, vriendschap in het voetbal. Maar ook vriendschap buiten het voetbal is niet evident. Echte vrienden kun je op één hand tellen, zelfs niet", klinkt de middenvelder wat verbitterd.

Harde wereld
Heylen denkt er overigens exact hetzelfde over. "Voetbal is een extreem harde wereld, ik denk dat je niet iedereen zomaar mag vertrouwen. Maar met Leander heb ik zo'n band opgebouwd en gecreëerd. Eerst en vooral is hij een goede vriend, ik ken hem dan ook al heel lang", verwijst hij naar hun gezamenlijke periode bij de jeugd van paars-wit.