OFFICIEEL: Gent weet van geen ophouden en haalt opnieuw aanvaller

OFFICIEEL: Gent weet van geen ophouden en haalt opnieuw aanvaller

25-01-2017 17:07

AA Gent heeft de smaak te pakken deze wintermercato. De voorbije weken haalden Michel Louwagie en Ivan De Witte al heel wat versterking naar de Ghelamco Arena en op woensdag is daar een nieuwe naam bijgekomen. De Japanner Yuya Kubo moet Hein Vanhaezebrouck nog wat extra opties geven in de voorhoede.

Op de eigen website maken de Buffalo's bekend dat Kubo een contract van 3,5 seizoenen heeft ondertekend. De snelle aanvaller komt over van het Zwitserse Young Boys Bern, waar hij sinds de zomer van 2013 onder contract stond. Hij presteerde er uitstekend de voorbije jaren: in totaal stond Kubo er 35 keer aan het kanon. Dat deed hij afgelopen zomer onder meer twee maal in de voorronde van de Champions League.

Nu snijdt de 23-jarige Japanner, tweevoudig international, dus een nieuw hoofdstuk aan in Gent. Daar kan trainer Vanhaezebrouck stilaan twee aanvalslinies opstellen. Deze mercato haalde het al Darko Bjedov en Samuel Kalu. Daarnaast lopen ook Jérémy Perbet, Kalifa Coulibaly en Moses Simon nog rond in de Ghelamco Arena.

Record verbroken?
Overigens doet Gent geen uitspraken over de transfersom die het Young Boys heeft betaald. Eerder werd gewag gemaakt van zo'n 3,5 miljoen euro. Daarmee zou Kubo de duurste aankoop aller tijden zijn van de Buffalo's. 

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League: winter 2016-2017