OFFICIEEL: PSG troeft Manchester United af en hengelt toptalent binnen

OFFICIEEL: PSG troeft Manchester United af en hengelt toptalent binnen

25-01-2017 21:20

Paris Saint-Germain gaat een mooie slag slaan op de transfermarkt. De Franse topclub is erin geslaagd Gonçalo Guedes (20) uit de handen van Manchester United te houden.

Het Franse RMC meldt dat de Portugese international momenteel een medische keuring in Parijs ondergaat. Als die succesvol verloopt, ondertekent hij een contract van 4,5 seizoen tot medio 2021. Guedes, nu nog eigendom van Benfica, kost PSG naar verluidt dertig miljoen euro. Ook AS Monaco was geïnteresseerd in de speler. Op de clubsite is al een foto van de speler - met sjaal van PSG - te zien. 

Bij Benfica was Guedes aan zijn derde seizoen bezig. Dinsdagavond zag hij zijn nieuwe ploeggenoten met eigen ogen de finale van de Coupe de la Ligue bereiken. Girondins Bordeaux werd, mede dankzij een schitterende vrije trap van Angel Di Maria, met ruime cijfers verslagen.

Coach Unai Emery erkende de interesse eerder al. "Alle goede spelers genieten interesse van PSG en Guedes is er daar één van. We zijn met hem bezig en we hebben de kans om hem vast te leggen. Hij is een goede speler, die zowel op de vleugel als in het centrum uit de voeten kan. Guedes is echt een speler voor de toekomst, die nog flink kan groeien."

Update 21.20: Paris Saint-Germain heeft de twintigjarige Guedes definitief binnen. Het talent is met succes door de medische keuring gekomen en heeft een contract tot de zomer van 2021 getekend in Parijs. Dat meldt de club woensdagavond.