Italiaanse aanvaller weigerde aanbod Barcelona: 'Ze kwamen naar Milaan'

Italiaanse aanvaller weigerde aanbod Barcelona: 'Ze kwamen naar Milaan'

24-01-2017 23:56

Sebastian Giovinco heeft de kans gehad om speler van FC Barcelona te worden. De Italiaanse aanvaller van Toronto kon in 2016 tekenen bij Barça, maar besloot om zijn Canadese werkgever niet te verlaten.

Dat laat zijn zaakwaarnemer Andrea D'Amico weten in gesprek met Mediaset Premium. "In januari 2016 kwam de directie van Barcelona naar Milaan met de intentie om Giovinco te huren. Maar Sebastian zei 'nee'. Toronto wilde hem ook niet laten gaan. Hij is hier naartoe gehaald om de club naar een hoger niveau te helpen."

De agent schermt nu met meer belangstellende clubs. "We hebben concrete aanbiedingen van twee Chinese clubs ontvangen, die we hebben doorgestuurd naar Toronto", stelt D'Amico. "Als je zo geconfronteerd wordt met bepaalde bedragen, dan is het lastig om 'nee' te zeggen."

"De bedragen waarover gesproken wordt, liggen ver boven het huidige salaris van Sebastian", meent D'Amico. "Dat is wel een probleem, omdat de carrière van een voetballer niet zo heel lang is. Maar het wordt wel moeilijk om hem te verleiden om te vertrekken bij Toronto."