Marokko geplaatst dankzij wereldgoal, 'Belgen' maken weer verschil bij DR Congo

Marokko geplaatst dankzij wereldgoal, 'Belgen' maken weer verschil bij DR Congo

Gepubliceerd: dinsdag 24 januari 2017 om 21:53di 24-01-2017 om 21:53

Marokko is door naar de kwartfinale van de Afrika Cup. Bondscoach Hervé Renard haalde na het niet selecteren van Hakim Ziyech dankzij een wereldgoal van Rachid Alioui zijn gelijk. Karim El Ahmadi speelde de hele wedstrijd mee. Ook DR Congo is kwartfinalist.

Marokko - Ivoorkust 1-0
Marokko speelde op dinsdag de allesbeslissende groepswedstrijd tegen Ivoorkust, dat moest winnen om door te gaan. Marokko was via Faycal Fajr al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk, maar zijn vrije trap spatte op de lat uiteen. In het restant voor rust was het vooral Ivoorkust dat de kansen kreeg, ware het niet dat Wilfried Bony en Salomon Kalou niet scoorden.

Het leek erop dat Marokko genoegen nam met een gelijkspel. Na een schitterende knal van Alioui van afstand leek een ticket voor de kwartfinales binnen. Met die goal haalde Renard zijn gelijk, aangezien hij Alioui en Aziz Bouhaddouz de voorkeur kregen in de selectie boven Ziyech.

Togo - DR Congo 1-3
Ook DR Congo is zeker van de kwartfinales na een 1-2 zege op Togo, waar Emmanuel Adebayor in de basis stond. Junior Kabanaga opende de score met zijn derde doelpunt van het toernooi, waarna Ndombe Mubele voor de 0-2 tekende. Togo deed via Kodjo Laba nog wat terug (1-2), maar Paul-José M'Poku maakte aan alle onzekerheid een eind met de 1-3.


Rachid Alioui Goal HD - Morocco 1-0 Côte d... door nammakudla

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws