OFFICIEEL: Roef mag zich een speler van Deportivo noemen

OFFICIEEL: Roef mag zich een speler van Deportivo noemen

24-01-2017 17:03

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het ook officieel. Davy Roef is een speler van Deportivo La Coruña. Dat maakte de Spaanse club dinsdag via de officiële kanalen bekend.

Depor bevestigt dat het Roef huurt tot de rest van het seizoen. "Bij Anderlecht was hij de opvolger van Silvio Proto. Nu wordt hij de eerste Belg in dienst van Deportivo La Coruña. Ook Fernand Goyvaerts speelde ooit voor ons, maar de ex-aanvaller van Real Madrid deed enkel mee in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Inter", kondigt Deportivo Roef aan.

Derde keuze
Bij Anderlecht verloor Roef dit seizoen zijn plaats onder de lat. De kans dat hij in Spanje veel gaat spelen, is klein. Bij de zestiende in de Spaanse competitie is de Poolse international Przemyslaw Tyton momenteel eerste keeper. De Argentijn German Lux speelt er tweede viool.

"Mijn positie in de keepershiërarchie? Ik veronderstel dat ik niet meteen zal spelen, maar het is aan mij om het die andere keepers moeilijk te maken. De ene heeft gespeeld bij PSV en in de Bundesliga en de andere is een Argentijnse international. Dat zijn dus enorme referenties, maar ik ben klaar voor de uitdaging", aldus Roef in Gazet van Antwerpen.

De kans is groot dat Ruben nu naar Anderlecht komt. Hij is momenteel de derde keeper van Deportivo, maar over die transfer is er momenteel nog geen officieel nieuws.

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017