Club Brugge maakte een fout door mij niet te laten spelen

"Club Brugge maakte een fout door mij niet te laten spelen"

24-01-2017 12:00
7

Bij STVV streken er onlangs drie huurlingen van Club Brugge neer. Sébastien Bruzzese zit in de wachtkamer, maar Brandon Mechele en Boli Bolingoli werden meteen voor de leeuwen gegooid tegen Anderlecht. Mechele zit met revanchegevoelens.

Mechele vertelt in het regionele nieuwsprogramma TVL Sportcafé waarom hij precies naar Stayen is getrokken. "Ik wil me gewoon bewijzen ten opzichte van Club, dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt door mij niet te laten spelen. Of dat tegen Michel Preud'homme is? Tja, hij maakt de keuze wie speelt en wie niet. Maar alle huurlingen zijn om die reden heel gemotiveerd."

Met STVV zet hij nu een stapje terug, maar daar is volgens hem weinig van te merken. "We zoeken echt wel altijd de voetballende oplossing en het niveau ligt vrij hoog. De stage was ook goed, ik ben gewoon geworden aan de medemaats en aan het spelsysteem. We hebben voetbaltechnisch een goede groep, dat hebben we in de tweede helft getoond tegen Anderlecht", aldus een duidelijk tevreden Mechele.

Aan één ding moet de jongeling zich wel aanpassen: hij vindt de refs plots een pak strenger. "Als er een twijfelgeval is, wordt het in je nadeel beslist. Na die eerste penalty hebben we zelf zo'n fase gehad, die werd dan niet gefloten. Dat is blijkbaar typisch voor de kleinere clubs"