Vreven krijgt nu al te maken met negativiteit: ''Had meer begrip verwacht''

Vreven krijgt nu al te maken met negativiteit: ''Had meer begrip verwacht''

24-01-2017 09:07

Stijn Vreven is verbaasd over de kritische houding van de NAC Breda-supporters. Aan het einde van de wedstrijd tegen Achilles '29, die met 2-0 werd gewonnen, klonk er vrijdag een fluitconcert in het Rat Verlegh Stadion.

"Ik zit hier nog maar drie weken en tot nu toe heb ik die negatieve ondertoon bij iedereen gevoeld", reageert Vreven in gesprek met BN/De Stem. Onze landgenoot begrijpt dat de fans een ander NAC willen zien, maar acht het onmogelijk om alles in korte tijd om te draaien. "We hebben drie keer gespeeld. Drie keer twee goals gemaakt. Drie keer de nul gehouden. Dat zijn ook feiten."

"Of neem de feiten van de wedstrijd van vrijdag: 68 procent balbezit, 15 doelpogingen waarvan 8 op de goal", vervolgt Vreven. "Achilles: één keer op de goal, één keer naast. Het enige dat je ons kunt verwijten is dat de wedstrijd niet in 4-0 is geëindigd. Want dan is iedereen wel tevreden." Hij vindt het resultaat het belangrijkst nu hij midden in het seizoen is ingestroomd.

"Je moet punten pakken, er is geen tijd om te experimenteren of rustig te oefenen", aldus de voormalige coach van Waasland-Beveren. "Daarom had ik ook meer begrip verwacht voor het feit dat er eerst de resultaten moeten komen en daarna het goede voetbal. Hier willen ze alles op een hoop. Dat begrijp ik, maar de resultaten zijn toch de eerste die er moeten zijn."