'Japanse versie Raman moet zevende transfer Gent worden, nummer acht volgt'

'Japanse versie Raman moet zevende transfer Gent worden, nummer acht volgt'

24-01-2017 07:14

KAA Gent is zonder twijfel de meest actieve ploeg op de transfermarkt deze winter. De Buffalo's haalden al zes nieuwkomers naar de Ghelamco Arena, waarvan er afgelopen vrijdag al vier in de basis stonden. Nummer zeven zou ondertussen in de pijplijn zitten.

Gent zou eindelijk een opvolger voor Benito Raman strikken, meldt Het Laatste Nieuws. Yuya Kubo, een 23-jarige spits van het Zwitserse Young Boys Bern, moet die rol bij de Buffalo's innemen. De Japanner moet voor snelheid, diepgang en onvoorspelbaarheid zorgen.

Gent nam afgelopen zomer afscheid van Raman na enkele incidenten, maar zocht wel een gelijkaardig type. Dat gebeurt nu met zes manden vertraging. In Zwitserland was Kubo in 104 matchen goed voor 26 doelpunten.

Daarnaast wil Hein Vanaezebrouck er nog een verdediger bij. Daarvoor mikt Gent op Kortrijk-speler Samuel Gigot. Die was afgelopen zomer al in beeld, maar Kortrijk vroeg toen te veel. De West-Vlamingen zouden nu wel willen meewerken. De 23-jarige Gigot staat open voor een overgang.