De uitkomst van ons gesprek met Bailey is dat hij niet geselecteerd is

"De uitkomst van ons gesprek met Bailey is dat hij niet geselecteerd is"

23-01-2017 16:34
2

Het lijkt meer en meer waarschijnlijk dat KRC Genk na Wilfred Ndidi ook Leon Bailey zal verliezen deze winter. Eerder op maandag kwam het nieuws naar buiten dat de Jamaicaan niet geselecteerd is voor het treffen met KV Kortrijk van dinsdagavond. Een reactie van Albert Stuivenberg kan natuurlijk niet uitblijven.

Bij Sporza reageert de Nederlandse trainer bijzonder oppervlakkig, wat de vermoedens over een nakende transfer enkel zal aansterken. "We hebben een gesprek gehad en de uitkomst daarvan is dat hij niet geselecteerd is", klinkt het simpel. Stuivenberg weigert verder het achterste van zijn tong te laten zien. "De verdere inhoud van het gesprek houden wij onder ons. Dat is zo afgesproken."

De deur is dus zeker niet gesloten voor de Nederlander. "Voorlopig is de niet-selectie enkel voor deze wedstrijd. Voor de rest zullen we zien. Hij heeft vandaag wel gewoon getraind." Dat wijst er met andere woorden op dat Bailey volledig fit is. Extrasportieve redenen liggen dus aan de basis van zijn afwezigheid. De voorbije dagen en weken werden een resem Europese topclubs aan de Jamaicaan gelinkt.