Rots in de branding krijgt van trainer ultieme beloning bij Southampton

Rots in de branding krijgt van trainer ultieme beloning bij Southampton

23-01-2017 16:18

De Nederlander Virgil van Dijk is een rots in de branding voor Southampton. De verdediger wordt geciteerd bij heel wat topclubs en is door zijn manager Claude Puel nu beloond voor zijn krachtige prestaties. Hij is namelijk benoemd tot de nieuwe aanvoerder van The Saints.

"Het is normaal voor mij om Virgil van Dijk tot aanvoerder te benoemen. Hij is de leider van het team en Steven Davis is de leider van de club", zegt Puel, in de zomer nog in beeld als nieuwe trainer bij RSC Anderlecht, op de persconferentie in aanloop naar de return in de halve finale van de EFL Cup tegen Liverpool. Eerder op maandag liet Steven Gerrard, legende van The Reds, nog weten dat Van Dijk een ideale aankoop voor Liverpool zou zijn.

Het is overigens niet duidelijk of Van Dijk op tijd fit is voor het treffen, aangezien hij aan zijn enkel geblesseerd raakte tegen Leicester City. Hij ondergaat maandag een scan om de ernst van de blessure te bepalen. Onlangs vertrok José Fonte, die tot voor kort aanvoerder was van Southampton, naar West Ham United. Daardoor is de aanvoerdersband nu voor Van Dijk.