Marin kreeg raad van oude bekende: Dankzij hem koos ik voor Standard

Marin kreeg raad van oude bekende: "Dankzij hem koos ik voor Standard"

23-01-2017 15:45

Bij Standard moet de Roemeen Razvan Marin de vertrokken Adrien Trebel doen vergeten. Marin vertelt in Het Nieuwsblad wat hij precies verwacht van zijn tijd bij Standard.

Marin komt uit de Roemeense competitie, maar hoopt dat hij zich snel kan aanpassen. "Ik ga mijn best doen om mijn reputatie waar te maken. Ik heb voorlopig nog maar twee keer met de groep getraind en was dus al tevreden dat ik op de bank mocht starten. Het was me ook meteen duidelijk dat het niveau in België hoger ligt dan in Roemenië", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Toch vindt hij zichzelf klaar voor de strijd. "Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan. Ik heb in Roemenië veel gespeeld tot de winterstop en heb me de afgelopen tien dagen intensief voorbereid. De groep heeft me ook goed opgevangen. Ik voel me al goed geïntegreerd."

Marin is een speler die vooral graag tussen de linies loopt. "Ik wil vooral geen vergelijking starten, maar mijn grote voorbeeld is Xavi. Nicolae Stanciu? Hij is offensief sterker, maar ik kan beter mijn streng trekken in defensief opzicht."

Dankzij Ciobotariu
Marin kon ook naar verschillende Italiaanse ploegen, maar die visten achter het net. 'Er was ook interesse uit Italië, maar op aanraden van Liviu Ciobotariu, een oud-verdediger van de Rouches, koos ik voor Standard", legt Marin uit.