Dortmund slaat nieuwe slag: ook Amerikaans wonderkind tekent tot medio 2020

Dortmund slaat nieuwe slag: ook Amerikaans wonderkind tekent tot medio 2020

23-01-2017 14:48

Borussia Dortmund heeft na de komst van Alexander Isak (17) opnieuw een grote slag geslagen. Christian Pulisic blijft tot medio 2020 verbonden aan de Duitse grootmacht.

Pulisic werd de laatste maanden begeerd door tal van Europese topclubs, waarvan Liverpool de meeste concrete was. De achttienjarige Amerikaan kiest met een contract tot de zomer van 2020 echter voor een langer verblijf in Dortmund. Hij brak in 2016 door onder de vleugels van trainer Thomas Tuchel.

"We zijn zeer gelukkig dat we na Julian Weigl weer een toptalent langer hebben vastgelegd", laat technisch directeur Michael Zorc weten op de clubsite. "Christian is al belangrijk in het huidige team en wordt in de komende jaren alleen nog maar belangrijker."

Pulisic speelt sinds februari 2015 voor Dortmund, dat hem oppikte in de Verenigde Staten. Met het nieuwe contract voor de middenvelder zit BVB er in elk geval de komende jaren warmpjes bij. Buiten Weigl en Isak legde de Duitse club eerder ook al de toptalenten Emre Mor (19) en Ousmane Dembélé (19) vast.

Lees ook: OFFICIEEL: Dortmund troeft Europese top af en strikt supertalent