JPL TOP Speeldag 22: Revelaties bevestigen, Buffel krijgt prachtig eerbetoon

JPL TOP Speeldag 22: Revelaties bevestigen, Buffel krijgt prachtig eerbetoon

23-01-2017 12:30

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In deze rubriek verzamelen we de drie meest positieve zaken of spelers die ons het afgelopen weekend opvielen. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League

Bevestiging na Nieuwjaar
De eerste match in het nieuwe jaar is nooit simpel. Zeker niet voor teams die net een geweldig jaar kenden. Wanneer je dan nog eens op verplaatsing moet spelen, wordt de klus nog moeilijker. Toch wisten Zulte Waregem en KV Oostende 2017 te beginnen met een overwinning. Twee keer ging het moeizaam, maar op het einde moesten Kortrijk en Waasland-Beveren er toch aan geloven. Door de drie kostbare punten kwam Play-Off 1 voor de twee subtoppers een pak dichterbij.

De bijzaak voetbal
Voetbal is soms slechts een spelletje. Zeker als je het vergelijkt met de situatie waarin Thomas Buffel en zijn familie momenteel zitten. Dan is voetbal echt bijzaak. De supporters van KRC Genk gaven tegen Eupen de familie Buffel de nodige morele steun. Een dag later volgden ook de fans van Blauw-Zwart. Ondanks dat Buffel ooit voor de vijand (Cercle Brugge) speelde, pakte de aanhang van Club Brugge uit met een prachtig spandoek. Solidariteit rond de Belgische velden. Hulde!

Westerlo geeft niet af
Westerlo zit dit seizoen echt in de hoek waar de klappen vallen. De Kemphanen leken eerder dit seizoen nog een vogel voor de kat, een ploeg die recht naar Eerste Klasse B ging. Tot overmaat van ramp ging de overname door Soudal niet door, waardoor de club nauwelijks budget heeft voor transfers. Toch kon (weliswaar met hulp van de Mechelse doelman Colin Coosemans) een broodnodige overwinning boeken Achter De Kazerne. Als Westerlo toch zakt zal het zichzelf in ieder geval niets te verwijten hebben.