Camps hekelt spits van Belgische topclub: Beweeglijkheid van een tractor

Camps hekelt spits van Belgische topclub: "Beweeglijkheid van een tractor"

23-01-2017 09:33
3

Standard zit diep in de put. Na de nederlaag tegen Club Brugge van zondag (0-3) lijkt Standard meer dan ooit een stuurloos schip. Play-Off 1 komt in het gedrang. Hugo Camps ziet het niet meer goedkomen, zelfs niet als Lionel Messi komt.

Camps merkt bijzonder veel gelatenheid bij Standard. "Met Standard komt het niet meer goed. De ziel is uit de club gehaald, alle ketelmuziek op Sclessin is pathetiek. Tribunes als een kakofonie van wanhoop. Club Brugge is een stevige competitieleider met volwassen voetbal, maar met 0-3 gaan winnen op Sclessin slaat natuurlijk nergens op. Dat krijg je zelfs in Chinese gokhuizen niet verkocht. Toch was de overwinning van Club meer dan verdiend", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Coach Aleksandar Jankovic past volgens Camps goed bij de Luikenaars. "Na de wedstrijd hield Aleksandar Jankovic zijn perspraatje. Hij stond er ingevroren bij, als een sprekende pop met beloken blik. Geen spat woede of verachting. Van top tot teen ambtenaartje op zijn laatste werkdag - dode ogen, dode lippen. Geen druppel angstzweet op het voorhoofd. Het motorische dodenmasker van Aleksandar is het evenbeeld van het spel van Standard. Er beweegt niets, naar achteren ja, en dan nog in slow motion. Zet daar een doelman bij die zijn eigen enkels probeert op te rapen in plaats van de bal en je hebt Halloween in huis."

Een kant-en-klare oplossing ziet Camps niet. "Zelfs Lionel Messi kan de lusteloosheid van dit Standard niet meer doorbreken. Het lijkt wel of ze de middelvinger opsteken naar Play-off 1. Zelfs Belfodil sleepte zich voort met de beweeglijkheid van een tractor. De armetierigheid tegen Club was zo groot dat ik even moest denken aan onwil. Standard is uitgeblust. Het bestuur heeft zichzelf ontoerekeningsvatbaar verklaard en de coach hoort thuis in Madame Tussauds.