Anderlecht zorgt voor veel ergernis: De simpelste dingen gaan verkeerd

Anderlecht zorgt voor veel ergernis: "De simpelste dingen gaan verkeerd"

23-01-2017 09:18
2

Anderlecht won zondagavond met 3-1 van STVV, maar die overwinning had weinig glans. STVV deed goed mee en werd genekt door twee discutabele strafschoppen. Marc Degryse weet dat het veel beter moet bij zijn ex-ploeg.

Degryse zag een bijzonder makke partij van de thuisploeg. "Toen ik naar Anderlecht keek, bleef ik nog maar eens op mijn honger zitten. Ik vond het wel opvallend dat het stadion niet vol zat én dat de staat van het veld erbarmelijk was, maar dat mag geen excuus zijn voor het spelniveau. Het ging om werkvoetbal, spektakel komt pas op de tweede plaats. Er zijn te veel slordigheden."

Degryse trekt dan ook aan de alarmbel. "Jongens als Stanciu en Tielemans hebben de kwaliteiten om ver boven het pak uit te steken, maar zelfs de simpele dingen gaan regelmatig fout. Zij mogen zich niet tevreden stellen met flitsen. Als ze dat wel doen, dan leggen ze de lat niet hoog genoeg voor zichzelf. Hoe dan ook, hier werd ik niet vrolijk van. Dit gebeurde dit seizoen al al te vaak en toch staat Anderlecht tweede in de stand - punten zijn blijkbaar het enige dat telt. En toch: het niveau moet in de play-offs omhoog, hoor."