Rooney krijgt vrijgeleide naar China: De salarissen zijn enorm

Rooney krijgt vrijgeleide naar China: "De salarissen zijn enorm"

23-01-2017 09:15

Al weken gaan er geruchten rond over een mogelijke overstap van Wayne Rooney naar China. José Mourinho, manager van Rooney's huidige club Manchester United, maakt zich daar niet druk over. 

"Hij bepaalt zijn eigen toekomst en wat de volgende stap in zijn carrière zal zijn", zegt Mourinho tegen Manchester Evening News. "De manier waarop hij het wil afsluiten en de laatste periode van zijn carrière wil beleven, is volledig zijn eigen keuze. Wat betreft Wayne: ik heb geen idee wat hij gaat doen, hij heeft het er nog nooit met mij over gehad."

Mourinho heeft geen zin om mee te klagen over voetballand China. "Ik houd er niet van om kritisch te zijn op spelers die besluiten om naar China te gaan. Het is hun leven, zij bepalen wat ze het hun leven en carrière doen. De salarissen zijn enorm en de ervaring kan ook interessant zijn. Ik weet dat sommige collega's denken dat ze belangrijker zijn dan ze daadwerkelijk zijn. Zo'n type mens ben ik niet."

Rooney reageerde tegenover Sky Sports op de geruchten. "Ik hoor bij deze club. Ik zit hier al zo lang... Voetbal is een raar spel, dingen kunnen razendsnel veranderen. Maar momenteel ben ik tevreden bij United. Ik denk dat ik nog één, misschien twee jaar te gaan heb. Daarna zien we wel weer verder", aldus Rooney.