Update: Hull City bevestigt schedelbreuk Mason; toestand is stabiel

Update: Hull City bevestigt schedelbreuk Mason; toestand is stabiel

22-01-2017 23:58

De toestand van Ryan Mason is zorgwekkend. Britse media melden dat de Hull City-middenvelder in het ziekenhuis voor zijn leven vecht. Tijdens het competitieduel met Chelsea liep Mason zondagmiddag een schedelbreuk op. 

De 25-jarige Mason botste met zijn hoofd keihard tegen dat van Chelsea-verdediger Gary Cahill aan. De speler van Hull City werd minutenlang behandeld op het veld en verliet Stamford Bridge met een ambulance. Onder meer The Daily Mirror meldt dat het niet goed gaat met de éénmalig international.

Mason zou een gebroken schedel hebben en bovendien is er sprake van een bloeding in zijn hersenen. Momenteel vecht hij in het ziekenhuis voor zijn leven. Mason maakte afgelopen zomer voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar promovendus Hull City. Dit seizoen kwam de rechtspoot in zestien Premier League-wedstrijden in actie. 

Update 23.58: Via de officiële kanalen bevestigt Hull dat Mason inderdaad een schedelfractuur heeft opgelopen tijdens het duel met Chelsea. De toestand van de middenvelder is volgens zijn werkgever 'stabiel'. De verwachting is dat Mason sowieso nog een paar dagen in het ziekenhuis blijft liggen.