Stadiondossier blijft maar aanslepen: Club Brugge kijkt machteloos toe

Stadiondossier blijft maar aanslepen: "Club Brugge kijkt machteloos toe"

22-01-2017 20:00
1

Club Brugge wil zijn voet graag naast die van Anderlecht zetten, dat is al jaren het doel van voorzitter Bart Verhaeghe. Een nieuw stadion zou daarbij kunnen helpen, maar Jacques Sys van De Zondag weet dat dat dossier al jaren muurvast zit.

Club Brugge wil heel graag die grote stap zetten, het probeert dat ondertussen al tien jaar. Het heeft echter bitter weinig effect. "Het is tien jaar geleden dat Club een project voorstelde dat moest leiden tot een nieuw stadion. Blauw-Zwart leek voor een kruispunt in zijn geschiedenis te staan. Alles verzandde echter in protest tegen voorgestelde locaties en politiek gekibbel", aldus Sys.

Sys wil dan ook heel graag dat de overheid water in de wijn doet. "In dit land worden beladen dossiers gemakkelijk geblokkeerd, zoals ook bij het Eurostadion. Machteloos moet Club Brugge sinds 2007 toezien hoe in zijn expansie wordt geremd. Toen men één jaar geleden aankondigde dat men klaar was om het ruimtelijk plan op te stellen, klonk dat triomfantelijk. Sindsdien blijft het relatief stil. De bedoeling is dat er vanaf het seizoen 2019/2020 in een nieuw stadion wordt gespeeld, maar de eerste steen is nog niet gelegd.