Costa snoert buitenwacht letterlijk en figuurlijk de mond bij winnend Chelsea

22-01-2017 19:56

De kloof tussen Chelsea en de concurrentie in de top van de Premier League is sinds zondagavond acht punten. Op Stamford Bridge werd laagvlieger Hull City met 2-0 verslagen.

Vanzelf ging het niet in eigen huis, maar daar zal bij Chelsea niemand om malen. Op Arsenal na leden dit weekend alle titelkandidaten puntenverlies in de Premier League, waardoor het gat tussen de nummer één Chelsea en de nieuwe nummer twee Arsenal weer acht punten is.

De grote man op Stamford Bridge was Diego Costa. De Spanjaard speelde voor het eerst weer sinds zijn vermeende rugproblemen en de onduidelijkheid over een megatransfer naar China – en liet dat niet stilletjes voorbij gaan. In de blessuretijd van de tweede helft maakte hij de 1-0, waarna hij gebaarde dat iedereen stil moest zijn.

In de slotfase van de wedstrijd vergrootte Chelsea de marge naar twee door een rake kopbal van Gary Cahill. Costa kreeg vervolgens nog een publiekswissel. Het duel tussen Chelsea en Hull werd in de eerste helft ontsierd door een hoofdblessure van Ryan Mason, die lang behandeld werd en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd bij Chelsea. De doelman van de Rode Duivels behaalde opnieuw een clean sheet, zijn dertiende al dit seizoen in de Premier League. Eden Hazard werd in de slotfase naar de kant gehaald. Michy Batshuayi begon zoals steeds op de bank. Hij mocht in de laatste minuten doelpuntenmaker Costa komen vervangen.