Matig Anderlecht wint moeizaam van STVV dankzij Tielemans en Stanciu

22-01-2017 19:49
1

RSC Anderlecht heeft zondagavond met enige moeite gewonnen tegen Sint-Truiden. Paars-win won in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 3-1, na doelpunten van Youri Tielemans (2) en Nicolae Stanciu. Pieter Gerkens bezorgde STVV nog even hoop met de aansluitingstreffer.

De wedstrijd begon aan een heel gezapig tempo. Pas na een kwartier werd de eerste doelman aan het werk gezet. Frank Boeckx toonde zich echter secuur op een inzet van Boli Bolingoli. Anderlecht was nergens in de aanvangsfase en kon pas dreigen na een cadeautje van scheidsrechter Wim Smet.

Bolingoli tikte Massimo Bruno aan net buiten de zestien. De scheidsrechter zag er echter een penalty in. Tielemans zette zich achter de bal en schoot pal op STVV-doelman Pirard, maar kon met een gelukje scoren in de rebound.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht speelde veel te traag, maar ook STVV kon geen degelijke aanval in mekaar boksen. Het enige hoogtepunt viel te noteren na 65 minuten.

Stanciu kapte zich knap vrij en poeierde het leer in de verste bovenhoek. Anderlecht controleerde de wedstrijd en leek op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar Gerkens gaf STVV nog een beetje hoop.

De middenvelder tikte een voorzet van Bolingoli voorbij Boeckx. Verder kwamen de Limburgers echter niet meer. In de toegevoegde tijd kreeg Anderlecht een tweede strafschop na een fout op de ingevallen Andy Najar. Tielemans scoorde dit keer wel bij de eerste poging en zette de 3-1 eindstand op het scorebord.