'Manchester United telt dertig miljoen euro neer voor komst supertalent'

'Manchester United telt dertig miljoen euro neer voor komst supertalent'

22-01-2017 18:00

Het lijkt erop dat Manchester United zich in de slotweek van de winterse transferperiode gaat versterken met Goncalo Guedes. Het Portugese toptalent maakt zondag al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Benfica.

Benfica speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Tondela. Guedes, normaal gesproken basisspeler, is daar niet bij. Portugese media weten het daarom zeker: de twintigjarige stilist is op weg naar Manchester United, dat hem maandag al hoopt vast te leggen. Met de deal, die uit de koker van superzaakwaarnemer Jorge Mendes komt, is naar verluidt dertig miljoen euro gemoeid.

Guedes speelt sinds zijn tiende bij Benfica, waar hij vorig seizoen debuteerde. In de huidige jaargang staat de teller op zestien competitiewedstrijden en twee doelpunten. Zijn contract loopt tot de zomer van 2021, waardoor United met een grote zak geld over de brug moet komen. Guedes is van nature een aanvallende middenvelder, die vanaf de rechterkant komt. Na het vertrek van Memphis Depay naar Olympique Lyon wordt hij door manager José Mourinho mogelijk ook gebruikt op links.