Roeselare slikt enorme opdoffer in strijd om tweede periodetitel

22-01-2017 17:45

Roeselare wordt stilaan uit koers geslagen voor de tweede periodetitel. In eigen huis tegen Union voetbalden de troepen van Arnauld Mercier moeizaam en werd het uiteindelijk een troosteloze 0-1.

In de eerste helft was er weinig te zien op Schiervelde, kansen waren bijzonder schaars. Het publiek moest zich verwarmen aan een paar bijna-kansen op het moeilijk bespeelbare veld. Cornet werd twee keer ei zo na gelanceerd, maar de pass wel twee keer net te hard. Aan de overkant dreigde Union nog even met een veel te hoog schot van Massengo. Een logische 0-1 bij de rust dus.

In de tweede helft was er een iets daadkrachtiger Roeselare te zien. Kevin Kis had het eerste kansje, maar het waren de bezoekers die scoorden. Da Silva profiteerde van balverlies voor de zestien en gaf Roeselare een kouden douche. Roeselare kon geen vuist meer maken, zeker niet nadat Godwin Saviour een kwartietje voor het einde nog rood pakte.