OFFICIEEL: Club Brugge grijpt definitief naast gratis vleugelspeler

OFFICIEEL: Club Brugge grijpt definitief naast gratis vleugelspeler

24-01-2017 13:53
1

PEC Zwolle heeft de beste papieren voor de komst van Hervin Ongenda. De 21-jarige aanvaller is overbodig bij Paris Saint-Germain en mag praten met andere clubs.

Anderhalve week geleden meldde Le Parisien dat Nederlandse clubs in de markt zijn voor Ongenda, zonder met namen te komen. PEC Zwolle is waarschijnlijk de grootste kanshebber. De Stentor meldt zondag dat de nummer vijftien van de Eredivisie, die zaterdagavond met 1-2 won van ADO Den Haag, 'serieuze interesse' heeft in de aanvaller van Paris Saint-Germain.

Fanaccount ForzaPECZwolle gaat op Twitter nog een stapje verder. Zij schrijven dat Ongenda mogelijk maandag al wordt gepresenteerd in Zwolle. Het lijkt er niet op dat PEC een geldbedrag moet overmaken naar PSG, waar Patrick Kluivert als technisch directeur over het transferbeleid gaat.

Ongenda speelt voornamelijk als linksbuiten, maar kan op alle posities voorin uit de voeten. PSG-trainer Unai Emery deed dit seizoen in de Ligue 1 nog geen beroep op het jeugdproduct van de club. In de vorige jaargang kwam de vleugelaanvaller vijf competitieduels in actie, waarin hij één keer scoorde. Hij was eerder ook in beeld bij Club Brugge, maar Blauw-Zwart gaat dus achter het net vissen. Toch komt er zeker een nieuwe flankspeler.

Update dinsdag 13u53: Club Brugge moet definitief een streep door de komst van Ongenda zetten. De 21-jarige vleugelaanvaller is dinsdag officieel gepresenteerd bij het Nederlandse PEC Zwolle. De Nederlandse eersteklasser neemt hem gratis over van Paris Saint-Germain en legde Ongenda voor 3,5 jaar vast. Vincent Mannaert is echter al volop bezig met een andere optie.