Defour ziet stunt tegen Arsenal wegglippen in slotminuut

22-01-2017 17:20

Arsenal is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen tegen Burnley. Het duel leek te eindigen in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Londen, maar in de blessuretijd barstte het duel volledig los: 2-1.

Er werd pas een kwartier na rust gescoord in Londen. Skhodran Mustafi kopte raak uit een voorzet van Mesut Özil. Na de openingstreffer viel er genoeg te beleven. Granit Xhaka kreeg met nog 25 minuten op de klok een directe rode kaart, omdat hij besloot Steven Defour onderuit te schoffelen. De rode kaart van de Zwitser leek het breekpunt te gaan worden voor The Gunners, want in de 93e minuut kwam Burnley op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Andre Gray.

Arsenal leek tegen duur puntenverlies aan te lopen, maar kwam met de schrik vrij. In de 97e minuut (!) van de blessuretijd mochten ook de Londenaren aanleggen voor een strafschop. Alexis Sanchez bleef uiterst koel en zorgde alsnog voor de broodnodige zege. Door de winst klimt Arsenal over Liverpool en Tottenham Hotspur heen en staat het tweede. De achterstand op koploper Chelsea is echter nog wel aanzienlijk, namelijk vijf punten. De ploeg van manager Antonio Conte speelt later op zondag nog een wedstrijd tegen Hull City.