Dierckx ondanks voorsprong nog niet in feeststemming: Typisch Antwerp

Dierckx ondanks voorsprong nog niet in feeststemming: "Typisch Antwerp"

22-01-2017 09:55

Royal Antwerp FC staat royaal aan de leiding in Eerste Klasse B. Onder meer dankzij Wim De Decker is The Great Old goed op weg om de tweede periodetitel te pakken. Daarvoor mag het ook Tuur Dierckx bedanken.

De aanvaller was in de 2-0 overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven de uitblinker door het eerste doelpunt te scoren. Vorige week leverde hij nog een beslissende assist af. "De ene week scoor ik, de andere iemand anders. We moeten vooral blij zijn met deze drie punten", blijft hij nederig.

"We speelden een goeie wedstrijd in moeilijke omstandigheden. Bovendien kwam Leuven naar hier voor een punt met vijf spelers achteraan. Maar we zijn rustig gebleven en hebben ons spel gespeeld. We geven de laatste weken ook weinig weg", klonk het tegenover Sporza.

In Antwerpen durft men weer stilaan te dromen van promotie. Dierckx blijft er nog rustig bij. "Dat is typisch Antwerp. We moeten rustig blijven en het match per match bekijken. Dan kunnen we heel dichtbij komen. We spelen nog vijf finales. In deze competitie kan het snel gaan", besluit hij.