UPDATE: 'Anderlecht hakt knoop door in transferdossier Mbodji'

UPDATE: 'Anderlecht hakt knoop door in transferdossier Mbodji'

23-01-2017 09:50
1

Sevilla heeft de weg naar RSC Anderlecht wel gevonden. Eerder toonde het al interesse in Dennis Praet en Leander Dendoncker. Nu zou er een derde (ex-)speler van Anderlecht op het lijstje staan.

Het Spaanse Estadio Deportivo meldt dat Sevilla het vizier gericht heeft op Kara Mbodji. De Senegalees zou intensief opgevolgd worden op de Africa Cup. Daar kon de verdediger de scouts van Sevilla al bekoren. Na twee wedstrijden is Senegal al geplaatst voor de volgende ronde, mede dankzij een doelpunt van Kara.

De piste Sevilla lijkt bijzonder concreet te zijn, maar die transfer is pas voor komende zomer. In die periode moet Sevilla het dan wel uitvechten met een pak andere clubs. Zo is er volgens de Spaanse bron ook serieuze interesse uit Engeland. Sunderland en Southampton denken ook aan de Senegalees.

Update: Volgens The Chronicle zou Sunderland liever niet meer wachten op de komst van Kara. De Engelse club, die eerder José Fonte misliep, wil de Senegalees nu al graag aantrekken. Kara zou aan het bestuur gevraagd hebben om deze maand al te mogen vertrekken bij de club. Sunderland denkt eerder aan een uitleenbeurt (met aankoopoptie), maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat Anderlecht daarmee akkoord gaat. 

Update 09:50 La Dernière Heure meldt maandag dat Anderlecht Mbodji niet meer wil laten vertrekken. Er mag niet gepraat worden over een eventuele transfer in de winter. Anderlecht kan moeilijk anders, want het zit niet dik in de verdedigers. Mbodji moet de transferdroom dus (even) opbergen.