'Niet gelukkige' Mourinho ziet lichtpuntje: 'Nu is hij zelf een legende'

'Niet gelukkige' Mourinho ziet lichtpuntje: 'Nu is hij zelf een legende'

21-01-2017 21:57

José Mourinho was na de late remise van Manchester United op bezoek bij Stoke City niet al te vrolijk gestemd. Wayne Rooney zorgde er in extremis voor dat The Red Devils nog een punt overhielden aan het duel.

Manchester United speelde nu al acht keer gelijk dit seizoen, meer dan elke andere ploeg in de Premier League. "We spelen echt te vaak gelijk", reageert Mourinho tegenover de BBC. "Het is te makkelijk om te zeggen dat we verdienden te winnen, we moeten gewoon meer scoren." United had daar genoeg mogelijkheden toe: 25 doelpogingen leverden slechts één goal op.

"We misten ongelooflijke kansen. We raakten de paal, de keeper redde veel en we misten grote kansen. Keepers van tegenstanders zijn altijd briljant tegen ons", foetert Mourinho. "Stoke verdedigde ook ontzettend knap, ze toonden een enorme werklust en deden alles om ons af te stoppen." Bij Stoke hadden Bruno Martins Indi en Erik Pieters een basisplaats.

De Nederlandse verdedigers moesten pas in de 93e minuut capituleren op een inzet van Rooney. Volgens Mourinho werd daarmee niet een punt gered. "We hebben na de 1-0 zeventig minuten gedomineerd en kans na kans gecreëerd. David de Gea heeft niets hoeven doen. We hebben goed genoeg gespeeld om de wedstrijd te winnen, maar dat gebeurt niet. Ik kan dus niet gelukkig zijn."

Wel was Mourinho blij voor Rooney, die Sir Bobby Charlton afloste als topscorer aller tijden van United. "Het is het record van de grootste club in Engeland en één van de grootsten ter wereld. Voor hem behoorde het record tot een legende, nu is Wayne zelf een legende."