Eén doelpunt is voldoende voor KV Oostende

21-01-2017 21:49

Voor KV Oostende is 2017 goed begonnen. Het won zijn eerste competitiematch van het jaar. Het versloeg Waasland-Beveren met 0-1.

Op de Freethiel hadden de bezoekers er zin in. KV Oostende met Jali in de basis, maar zonder Berrier versierde de eerste kansen van de match. Pas na twintig minuten kwam Waasland-Beveren beter in de match. Dat leverde ook bijna een doelpunt op, maar Seck kopte onbegrijpelijk op de paal. Gelukkig voor hem was er ook gefloten voor een buitenspel. Daarna kabbelde de wedstrijd door tot aan de rust, maar vlak voor het rustsignaal konden we dan toch een doelpunt noteren. Drie verdedigers van Waasland-Beveren hinderden elkaar en Dimata profiteerde, 0-1.

Na de pauze hield KV Oostende de touwtjes stevig in handen. Waasland-Beveren miste creativiteit. De afwezigheid van Siebe Schrijvers (terug naar KRC Genk) zat daar waarschijnlijk voor iets tussen. De gelijkmaker hing nooit in de lucht en kwam er dan ook niet. Na de 1-1 in de beker tegen Genk wint KV Oostende nu zijn eerste competitiematch van 2017. KV Oostende blijft vierde in de stand. Het telt nu vier punten minder dan leider Club Brugge, dat zondag Standard nog partij geeft.