City ondanks goal De Bruyne en blunderende Lloris niet langs Tottenham in topper

21-01-2017 20:35

Manchester City en Tottenham Hotspur hebben zaterdagavond de punten gedeeld tijdens de topper in Manchester. Ondanks een overmacht van de thuisploeg kwamen de Londenaren van een 2-0 achterstand terug tot 2-2.

Vooral in de eerste helft van de wedstrijd was het klasseverschil tussen beide ploegen schrijnend. City creëerde de ene na de andere kans, maar wonder boven wonder overleefde Tottenham de City-storm en stond het 0-0 bij rust. Via onder andere Leroy Sane en Kevin De Bruyne was de club uit Manchester gevaarlijk, maar de kansen werden niet benut.

Dit lukte Sane en De Bruyne in het tweede bedrijf wél: in de 49e en 54e minuut zorgden beide spelers respectievelijk voor de 1-0 en 2-0. Aan beide City-treffers gingen enorme blunders van Lloris vooraf. Tottenham leek na deze treffers rijp voor de slacht, maar nog geen vier minuten na City’s tweede treffer was het Tottenham-sensatie Dele Alli die de spanning terugbracht. Het krachtsverschil van de eerste helft was een stuk minder te merken in de tweede helft en via Heung-Min Son kwam Tottenham zelfs langszij.

Het doelpunt van Son bleek uiteindelijk de laatste te zijn van de spectaculaire topper. Toby Alderweireld (64e minuut) en Mousa Démbéle (79e minuut) werden vroegtijdig vervangen. Door de puntendeling verandert er vooralsnog weinig op de ranglijst. Tottenham blijft tweede in de Premier League en staat na 22 duels nu op 46 punten, terwijl City met 43 behaalde punten uit hetzelfde aantal duels nog steeds plek vijf bezit.