Zulte Waregem pakt driepunter in spetterende Vlaamse derby

Zulte Waregem pakt driepunter in spetterende Vlaamse derby

21-01-2017 19:50

KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben een echt spektakelstuk gemaakt van hun Vlaamse derby. De thuisploeg weerde zich kranig, maar bleef toch met lege handen achter.

Met Teddy Chevalier haalde Kortrijk een publiekslieveling terug, en dat gaf duidelijk een boost. Kortrijk drukte in de eerste tien minuten en kon zelfs scoren via Idriss Saadi. De goalgetter maakte echter een opzichtige fout. Zulte Waregem nam het commando over en speelde de bal goed rond, dat leidde op het halfuur tot een goal van Mbaye Leye. De Senegalees profiteerde van een fout van Nebosja Pavlovic en schoot de bal heerlijk binnen: 0-1 was ook de ruststand.

Na de koffie ontplofte het Guldensporenstadion helemaal. Chevalier maakte bij zijn terugkeer meteen zijn eerste goal. Hij knalde een rebound binnen na een mooi schot van Saadi. Dat had Kortrijk nodig, want het werd helemaal weggedrukt. Een kwartiertje later moest de Fransman er bovendien af met een blessure én kwam Zulte weer voor. Dit keer was het Davy De fauw die scoorde met een heerlijke kopbal. Toch liet Kortrijk zich niet kennen: schlemiel Pavlovic werd bijna de held met zijn 2-2 na een zeer warrige fase. Het was valse hoop. In de slotfase moest Kaminski een penalty weggeven na een blunder van Goutas, Timothy Derijck schoot ijskoud binnen.

KV Kortrijk slikt zo alweer een nederlaag en blijft in de grijze middenmoot met een elfde plaats. Zulte Waregem komt door de driepunter weer even naast Club Brugge te staan.