Knappe zege voor Lukaku en Mirallas, Kabasele opnieuw trefzeker

21-01-2017 18:00

Manchester United heeft op de valreep een punt gepakt op bezoek bij Stoke City (1-1). Door een eigen doelpunt van Juan Mata kwam José Mourinho in de problemen, maar Wayne Rooney stelde in blessuretijd orde op zaken.

Daarmee is Rooney de all-time topscorer van Manchester United geworden. De aanvaller scoorde al 250 keer voor zijn club. Goed speelde United zaterdagmiddag niet, maar een punt had het wel verdiend. Door de het gelijkspel kan Manchester United niet optimaal profiteren van het feit dat concurrenten Manchester City en/of Tottenham Hotspur zaterdagavond punten laten liggen in het onderlinge treffen in Manchester.

Everton, met Romelu Lukaku en Kevin Mirallas in de basis, boekte een knappe overwinning bij Crystal Palace. Pas zes minuten voor tijd zorgde Seamus Coleman voor de beslissing: 0-1. Everton nadert Manchester United nu op vijf punten. Watford speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij Bournemouth. Christian Kabasele en Troy Deeney scoorden voor Watford, Joshua King en Benik Afobe voor Bournemouth.