Witsel krijgt steun uit onverwachte hoek: ''Hij moet opgeroepen worden''

Witsel krijgt steun uit onverwachte hoek: ''Hij moet opgeroepen worden''

21-01-2017 15:43

Axel Witsel verkoos deze winter een astronomisch salaris in China boven een transfer naar Juventus. Er werd direct al gespeculeerd of Axel Witsel door de keuze nog wel een toekomst heeft bij de Rode Duivels. Hein Vanhaezebrouck heeft alvast een duidelijke opinie.

De coach van AA Gent liet aan de RTBF wel weten dat hij enorm is geschrokken van het niveau in China. De Buffalo's oefenden tijdens de winterstage tegen eersteklasser Yanbian Funde en gaven de Chinezen voetballes: 11-0. "Het niveau is er nog slechter dan ik gedacht had. Witsel zal er dus zeker niet op hoog niveau spelen'', stelt Vanhaezebrouck vast.

Desondanks vindt Vanhaezebrouck dat Witsel zijn plaats moeten behouden bij de nationale ploeg. ''Nu, sommige spelers zijn naar het Midden-Oosten getrokken en zijn voor hun nationale ploeg blijven spelen. Schrijf Witsel dus nog meteen niet af. Hij moet opgeroepen worden, want hij is een speler met veel kwaliteiten. En als hij elke maand met de nationale ploeg speelt, kan hem dat helpen om zijn niveau te behouden. Ik geloof dat hij de ervaring heeft om daarin te slagen. Ik geloof dat hij capabel is om nog voor de Rode Duivels te spelen."