Debutant genoot van eerste optreden voor Gent: ''Mooier kan niet''

Debutant genoot van eerste optreden voor Gent: ''Mooier kan niet''

21-01-2017 14:57

William Troost-Ekong stond al sinds juli 2015 onder contract bij AA Gent, maar moest anderhalf jaar wachten op zijn officiële debuut. Vrijdagavond was het tegen Charleroi eindelijk zover. De Nederlandse Nigeriaan kijkt na de 1-0 overwinning tevreden terug op zijn eerste optreden.

Troost-Ekong, die teruggekeerde na een zeer succesvolle uitleenbeurt in Noorwegen, liet zijn blijdschap blijken op de clubsite. ''In het begin had ik een beetje zenuwen, maar dat is wel normaal bij een debuut. Ik heb hier lang op gewacht en was dan ook erg blij dat ik meteen aan de aftrap stond. De nul houden en winnen, mooier kan het niet'', glimlachte hij na afloop.

De verdediger was niet de enige debutant, want Hein Vanhaezebrouck gooide vier nieuwe gezichten vanaf de aftrap voor de leeuwen. Na de match ging de meeste aandacht uit naar de razendsnelle Samuel Kalu. Troost-Ekong, een landgenoot van Kalu, was ook onder de indruk. Hij was top vandaag, ik ben zeer blij voor hem.'' Troost-Ekong wist dat Kalu dit in zich had. ''Op training heeft hij mij al een paar keer binnenstebuiten gegooid'', sloot de Nigeriaanse international lachend af.