OFFICIEEL: Mboyo probeert zich uit de vergeetput te voetballen in 1B

OFFICIEEL: Mboyo probeert zich uit de vergeetput te voetballen in 1B

21-01-2017 12:46

Het staat zwart op wit op papier: Ilombe 'Petit Pelé' Mboyo mag zich een speler van Cercle Brugge noemen. De aanvaller kende een rampzalige passage bij het Zwitserse FC Sion. In de Proximus League zal hij zijn carrière trachten te herlanceren.

De Vereniging kondigt de kersverse aanwinst met een luide knal aan op de eigen webstek. 'BAM!', staat er geschreven. Mboyo zette zaterdagochtend zijn handtekening onder een overeenkomst tot aan het einde van het huidige seizoen. Cercle benadrukt dat het door deze transfer 'de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau' toont.

Mboyo is natuurlijk niet de eerste de beste. Tussen 2011 en 2013 ontpopte de aanvaller zich tot één van de meest gevreesde in de Jupiler Pro League. Bij AA Gent vierde hij zijn hoogdagen, maar na een zware blessure en een mislukte transfer naar KRC Genk belandde zijn carrière in het slop. Het Zwitserse Sion wierp een reddingsboei, maar dat werd één groot drama: Mboyo maakte door een mysterieuze blessure geen enkele officiële speelminuut in twee seizoenen tijd.