Bruggeling voelde zich benadeeld: Eén foutje en ik kreeg een drie op tien

Bruggeling voelde zich benadeeld: "Eén foutje en ik kreeg een drie op tien"

21-01-2017 12:23

Sinds deze wintermercato gaat Sébastien Bruzzese op zoek naar speelminuten bij Sint-Truiden. De 27-jarige doelman wordt uitgeleend door Club Brugge, waar hij als stand-in fungeerde voor Ludovic Butelle. Hij kijkt wat verbitterd terug op zijn verblijf in Brugge.

Bruzzese startte vorig seizoen als nummer één van Club, maar na de komst van Butelle tijdens de winterstop verdween hij onherroepelijk naar de bank. "Michel Preud'homme heeft me gezegd dat ik goede matchen heb gespeeld het vorige jaar en daardoor speeltijd verdien. Hij wilde niet dat ik nog op de bank bleef zitten zonder te spelen. Hij wou er per se een nieuwe doelman bij", opent Bruzzese neutraal bij La Dernière Heure.

Nadien wordt zijn visie op Preud'homme een pak scherper. "Dat heeft mijn progressie gebroken. Onze relatie was voordien nochtans goed. Ik speelde en hij gaf me vertrouwen, althans op een bepaald moment. Hij heeft me nooit als nummer één bevestigd in doel. Ik maakte zeer weinig fouten, maar nooit heeft een trainer mij beschermd in moeilijke momenten. Zo ben ik altijd geremd in mijn progressie. In Zulte Waregem (zijn ex-club, nvdr.) was het hetzelfde liedje."

Nieuwe lei bij STVV
Ook de media krijgt een veeg uit de pan. "De pers toonde zich verdeeld. Sommigen zochten naar het minste foutje. Als ik dan eens een foutje maakte, kreeg ik drie op tien. Al die zaken hebben ervoor gezorgd dat ik geen makkelijke tijd heb gehad." Op Stayen wil hij daar nu verandering in brengen. "Men heeft mij direct gezeged dat ik naar hier kom om de concurrentie aan te gaan met Lucas Pirard, die start als nummer één."

Opvallend: met Ivan Leko sprak hij op voorhand niet. "Ik heb zelfs geen enkel contact gehad met de coach. Het was vooral een deal die is doorgezet tussen de directies. Die van Brugge zei dat ze een nieuwe doelman wilden. Sint-Truiden bood zich aan, en heeft me voorgesteld om de concurrentie aan te gaan met Pirard", besluit Bruzzese.