UPDATE: Woedend Lommel krijgt gelijk, speler Tubize moet beginnen vrezen

23-01-2017 20:44
3

Lommel United moet stilaan beginnen vrezen voor het verdere verloop van de competitie. Ook de belangrijke wedstrijd tegen Tubize ging verloren. Het werd een pijnlijke 2-0 overwinning voor Tubze.

Rode lantaarn Lommel United moest absoluut punten pakken in de strijd tegen degradatie. Het had nu al drie punten achterstand op Union, de nummer voorlaatst in de stand. De wedstrijd begon niet al te best voor de bezoekers. Na amper twintig minuten stond het al op een 1-0 achterstand na een doelpunt van Shean Garlito y Romo.

Het ging van kwaad naar erger toen Christophe Bertjens in de 32e minuut een contestabele rode kaart kreeg. Op Twitter liet de club zich bijzonder stevig uit over de beslissing. Volgens Lommel was de kaart dan ook "schandelijk".

Ook na de pauze liep het niet veel beter. "Matennaaier Andrei De Camargo", volgens Lommel United, scoorde het tweede doelpunt van de avond. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Al liet Lommel zich nog bijzonder negatief uit over de wedstrijd. "Hier maken we geen woorden meer aan vuil", klonk het.

De beelden van de rode kaart kan u HIER bekijken.

Update maandag 19.55 uur: Maandag waren ze in Limburg nog altijd boos. Lommel United diende bij de Belgische voetbalbond dan ook officieel klacht in. "Onze club heeft officieel klacht ingediend bij de KBVB . We wachten nu op de oproeping. De club heeft een raadsman aangesteld met ervaring in sportrecht om onze belangen te verdedigen", klinkt het.

Update maandag 20.44 uur: Lommel United lijkt ook gelijk te gaan krijgen. De Reviewcommissie heeft besloten om de speler van Tubize te laten vervolgen door het Bondsparket.