Maakte Gent een grote fout? Zijn plek waard bij elke Belgische topclub

Maakte Gent een grote fout? "Zijn plek waard bij elke Belgische topclub"

20-01-2017 20:44
1

KV Kortrijk wrijft zich in de handen met de komst van Hannes Van der Bruggen. Het haalde een speler weg bij een Belgische topclub (AA Gent). In het verleden was dat anders. Kortrijk leverde al een pak spelers af aan Belgische topclubs.

Matthias Leterme, de manager van KV Kortrijk, zag de voorbije jaren heel wat spelers van KVK naar Belgische topclubs vertrekken. Volgens hem is KVK een goede tussenstap voor veel spelers. "Wij geven onder andere een platform aan spelers die om één of andere reden bij hun club niet spelen", vertelt hij.

Met Van der Bruggen hoopt hij een nieuw goudhaantje gevonden te hebben. "Neem nu Van Der Bruggen - die is zijn plek waard bij elke topclub in België. We volgen hem al jaren en nu pas konden we hem binnenhalen in een goeie deal met Birger Verstraete. We hadden hier al Christian Benteke, Laurent Ciman, Ervin Zukanovic, Sven Kums, Cheikhou Kouyaté...", somt hij op in Het Laatste Nieuws.

Die nieuwe goudhaantjes wil hij in de toekomst nog meer zien. Daarvoor rekent hij op de scouting. "Ik heb een blind vertrouwen in de scouting dat ze zulke mannen blijven vinden, jongens die ergens hun draai niet vinden maar dan bij Kortrijk wél gedijen en weer een stap hogerop kunnen zetten. Als Kortrijk écht wil groeien, dan hebben we wel meer middelen nodig en die kunnen we alleen genereren met een nieuw stadion", besluit hij.