Congo blijft steken op gelijkspel ondanks twee 'Belgische' doelpunten

Congo blijft steken op gelijkspel ondanks twee 'Belgische' doelpunten

DR Congo heeft vrijdagavond op de tweede speeldag van de Afrika Cup 2-2 gelijkgespeeld tegen Ivoorkust. Daardoor zijn de Congolezen nog niet zeker van de volgende ronde. Door de puntendeling moet Congo op de slotspeeldag nog vol aan de bak tegen Togo.

Bij Congo stonden vier spelers aan de aftrap met een Belgische connectie, namelijk Chancel Mbemba (ex-Anderlecht), Neeskens Kebano (ex-Genk en Charleroi), Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht en Standard) en Junior Kabananga (ex-Anderlecht en Cercle Brugge).

De partij kon niet beter beginnen voor de Congolezen. Al na tien minuten trapte Kebano zijn land op voorsprong met een knap gekruist schot. Een kwartier later stelde uittrendend kampioen Ivoorkust orde op zaken via Wilfried Bony (Stoke City).

Amper twee minuten later stond Congo alweer op voorsprong dankzij een kopbal van Kabananga. Op dat moment was Congo virtueel zeker van de volgende ronde, maar Serey Die (FC Basel) bezorgde Ivoorkust alsnog een punt en houdt zo zijn land in de race voor de volgende ronde.

Later op vrijdagavond spelen Togo en Marokko nog tegen elkaar in Group C op de Afrika Cup. Op de slotspeeldag speelt Congo tegen Togo. Marokko mag het dan opnemen tegen Ivoorkust.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie