Tottenham baalt van zwaar gemis: ''De laatste weken speelde hij schitterend''

Tottenham baalt van zwaar gemis: ''De laatste weken speelde hij schitterend''

20-01-2017 19:10

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen al lange tijd een vast duo in het hart van de Tottenham-defensie. Alderweireld moet het echter minstens zes weken tot zijn maatje. De Rode Duivel ziet de afwezigheid van Vertonghen als een zwaar gemis. 

Vertonghen liep een pijnlijke enkelblessure op in het duel met West Bromwich Albion en mist dit weekend daarom de kraker tegen Manchester City. Alderweireld baalt er flink van. "Dit is een zware klap voor ons. We moeten er alles aan doen om zijn kwaliteit te evenaren, want de laatste weken speelde hij schitterend'', zegt hij op de clubsite van de Spurs. Alderweireld probeert ook positief te blijven. "We zullen zijn afwezigheid als team moeten opvangen. Gelukkig hebben we ook een sterke ploeg. Ik heb vertrouwen in zijn vervanger."

De kwetsuur kwam zeer hard aan bij Vertonghen. "Het is logisch dat Jan ook ongelukkig is, maar hij heeft de knop al omgedraaid. Hij traint hard om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. We steunen hem en zullen zijn plekje zo goed mogelijk invullen'', besluit Mega Toby.