Thelin staat voor debuut bij Anderlecht: Op die manier kan je progressie maken

Thelin staat voor debuut bij Anderlecht: "Op die manier kan je progressie maken"

20-01-2017 18:55

RSC Anderlecht speelt zondagavond zijn eerste wedstrijd na de winterstop. De Brusselaars ontvangen Sint-Truiden in het Constant Vanden Stockstadion. Nieuwkomer Kiese Thelin kan mogelijk debuteren in het paars-witte shirt.

De Zweedse aanvaller voelt zich in zijn sas bij Anderlecht. "Ik mocht meteen vertrekken op stage. Dat was een goede zaak. We hebben daar heel hard gewerkt. Ik heb het gevoel dat ik bij de groep hoor", aldus Thelin op de webstek van Anderlecht.

De nieuwkomer vindt het niveau van paars-wit vergelijkbaar met dat van zijn ex-club Bordeaux. "We hebben nog maar één vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, maar op de training merk ik geen verschil. We zullen zien of dat ook het geval is in de competitiewedstrijden."

Thelin had meteen ook veel lof voor trainer René Weiler. "Hij geeft veel tips en is heel rechtuit. Dat heb ik graag. Daar kan je iets mee als speler. Op die manier kan je progressie maken. Als speler wil je weten wat de trainer van je verwacht."

"Ik kijk ernaar uit om zondag het stadion en de supporters te zien. Mijn ploegmaats vertelden dat er een heel goede sfeer hangt in het Constant Vanden Stockstadion. Voor de spelers is de enorm belangrijk. Ik ben benieuwd voor de wedstrijd tegen STVV."