Ex-speler duidelijk: ''Er was geen sprake van een conflict met Anderlecht''

Ex-speler duidelijk: ''Er was geen sprake van een conflict met Anderlecht''

20-01-2017 13:02

Afgelopen zaterdag begon Samuel Bastien in de basis voor Chievo Verona. Voor de ex-speler van Andelecht was dat na twee invalbeurten zijn eerste basisplaats in de Serie A. Helaas voor de twintigarige middenvelder verloor hij met 3-1 van Internazionale. 

"Het was een mooie avond, omdat ik mijn basisdebuut heb mogen maken en dat ook nog eens tegen een groot team als Internazionale", zegt Bastien aan ELF Voetbal. "Ik ben daar heel trots op. Elke dag doe ik hier keihard mijn best om een basisplaats af te dwingen. Dit resulteerde de laatste weken al in twee invalbeurten. Desondanks had ik niet verwacht dat ik zaterdag vanaf minuut één zou starten in het Giuseppe Meazza Stadion."

Afgelopen jaar verhuurde Anderlecht de jongeling aan Avellino in de Serie B. Hier maakte de middenvelder indruk, waardoor hij een transfer kon afdwingen naar Chievo Verona in de hoogste afdeling. "Vorig seizoen ben ik op huurbasis vertrokken naar Avellino. Ik wilde als jonge speler veel spelen, maar de mogelijkheid bij Anderlecht was er niet. Van een conflict bij Anderlecht was geen sprake, maar ik kon hun standpunt begrijpen. Ik kijk nog naar veel wedstrijden van ze, omdat er ook nog enkele vrienden van me voor Anderlecht spelen. Met hen heb ik zelfs nog elke dag contact'', besluit Bastien.