Schuim op de lippen bij Club Brugge: Butelle heeft problemen met kritiek

Schuim op de lippen bij Club Brugge: "Butelle heeft problemen met kritiek"

20-01-2017 12:24
1

Voor de winterstop hebben de keepers in de Jupiler Pro League heel wat kritiek gekregen. Bitter weinig clubs vinden een onbetwiste titularis. Ook bij Club waren er enkele problemen met Ludovic Butelle, een doelman die volgens Eddy Snelders niet tegen kritiek kan.

Snelders weet dat de Fransman snel op zijn tenen is getrapt door negatieve reacties. "Butelle heeft nogal problemen met de kritiek die hij kreeg in het begin van het seizoen, heb ik begrepen. Van ons, analisten, ja. Dat betekent dat je niet sterk in je schoenen staat. Als hij zegt: Ik was alleen slecht tegen Leicester en Standard, dan zeg ik: en in de beker tegen Eupen? En tegen Kopenhagen? En waarom was hij zó kwaad na die goal tegen Kortrijk?"

Collega Eric Van Meir heeft een antwoord klaar voor die laatste vraag. "Omdat hij dan een premie miste, zeker? Wat mij opvalt: zowat elke PO1-kandidaat had een keepersprobleem. Noem mij eens ene goede keeper? Soms was iedereen al blij met - met alle respect - Van Crombrugge en Van Langendonck."

Jan Ceulemans, icoon van Club Brugge, vindt de kritiek van zijn gesprekspartners overdreven. "Ach, Butelle was niet zó dramatisch", nuanceert de voormalige Rode Duivel.